SUV-ul compact Audi Q5, care va fi prezentat maine in premiera mondiala la Beijing, va fi lansat in Romania la finalul acestui an sau la inceputul lui 2009. Preturile si variantele de motorizare nu au fost inca anuntate, au spus pentru HotNews.ro reprezentantii Porsche Romania.

Q5, al doilea SUV din gama Audi - dupa Q7 lansat acum doi ani - va fi pentru inceput produs la fabrica din ingolstadt, Germania, unde s-au facut investitii de 300 milioane euro pentru acest model. Automobilul va fi prezentat in premiera mondiala pe 19 aprilie la Beijing, iar productia europeana va debuta in vara.

Cotidianul german Süddeutsche Zeitung scrie astazi ca automobilul Q5 va fi construit din 2009 in China, in orasul Changchun, unde Volkswagen si Audi ridica o fabrica.

Modelul va concura cu masini precum BMW X3, Volvo XC60 sau Mercedes GLK,

SUV-ul compact de la Audi este construit pe aceeasi platforma cu A4 si A5 (Modular Longitudinal Platform). In presa germana s-a scris recent ca Audi mai pregateste doua SUV-uri mai mici decat Q5. E vorba de Q3 si de crossover-ul Q1, iar ultimul ar trebui sa coste aproximativ 20.000 de euro.

Q7, primul SUV Audi, si-a gasit in tara 324 de clienti in 2006 si aproape dublu anul trecut.

Vanzarile Audi in Romania au depasit 2.500 de unitati anul trecut,crestere de 49% fata de 2006.