EIT Forum Auto, importatorul masinilor suedeze Volvo in Romania, recheama in service 43 de masini XC70 pentru a se efectua un upgrade gratuit de soft, ca parte a unui recall mai mare pe plan international, inceput dupa identificarea unei posibile probleme la declansarea airbag-urilor cortina, au spus pentru Hotnews.ro, reprezentantii importatorului.

"S-a identificat o posibila problema in declansarea airbag-urilor cortina cauzata de o problema de soft, la modelele XC70 si V70 model 2008 (in Romania nu se mai comercializeaza modelul V70). Acest recall este o metoda preventiva prin care fiecarei masini introduse in aceasta actiune i se va face un upgrade gratuit de soft", spun cei de la EIT Forum Auto.

Importatorul Volvo in Romania se raliaza la campaniile internationale de recall ca si actiunii preventive pentru siguranta posesorilor de Volvo. In Romania este vorba de 43 de masini care vor trece prin aceasta verificare preventiva.

Operatiunea de rechemare in service e parte a unui recall pe plan mondial anuntat de Volvo, recall care include 65.000 de masini.

Rechemarea in service, cunoscuta si sub numele de recall, este o operatiune efectuata des pe pietele auto de traditie, fiind o dovada ca producatorii se gandesc la siguranta soferilor. Recall nu inseamna neaparat masini stricate, si nici retragerea de pe piata a unor automobile. Sunt cazuri in care mai putin de 1% dintre masinile chemate au un defect. Cele mai cunoscute recall-uri de pe piata romaneasca au fost cele efectuate de Automobile Dacia.

Anul trecut, in Romania s-au vandut 824 de masini Volvo, iar cele mai vandute modele au fost XC90, cu aproape 250 de unitati si S40, cu peste 200.