Actualul sistem de roviniete va fi modificat anul viitor, prin realizarea unui sistem de camere video pe drumurile nationale pentru verificarea existentei si valabilitatii rovinietelor, a declarat, miercuri, ministrul transporturilor, Ludovic Orban, citat de NewsIn. Proiectul a fost anuntat in urma cu an si ar fi trebuit sa intre in functiune incepand cu 2008, insa implementarea acestuia a fost intarziata.

"Exista un proiect de inlocuire a acestui sistem, prin montarea de camere video pe toate drumurile nationale, care vor citi datele de pe roviniete. Evident, va fi schimbata si forma actuala si designul rovinietelor", a spus ministrul transporturilor.

Orban sustine ca in acest an nu a existat o "criza" a rovinietelor.

"Nu a fost facuta alimentarea cu roviniete in toate statiile cu care au existat contracte, insa acestea s-au gasit in majoritatea locatiilor", a precizat Orban.

Acesta a adaugat ca singurii care nu au avut roviniete sunt cei care "nu au iesit cu masinile din Bucuresti anul acesta".

Ministrul transporturilor a mai precizat ca in prezent sunt deschise procedurile de licitatie, astfel incat rovinietele sa existe pe piata in toate locatiile contractate.