Mitsubishi si PSA Peugeot - Citroen au convenit sa construiasca impreuna o uzina in orasul Kaluga, a declarat pentru cotidianul rus Vedomosti unul din top-managerii din mediul de afaceri.

Informatia a fost confirmata de un participant la procesul de aprobare a proiectului de investitii. Potrivit datelor Ministerului pentru dezvoltare economica, PSA ar urma sa construiasca o unitate industriala in valoare de 347 milioane dolari si o capacitate de 60.000 de automobile pe an, iar Mitsubishi, una de 50.000 de masini, dupa investitii de 150 de milioane de dolari.

PSA va asambla in Rusia masini de clasa medie, primele modele produse de uzina mixta urmand sa fie Mitsubishi Outlander XL si Peugeot 4007, cel mai probabil din 2012.

Ivan Bontchev, expert pentru industria auto la Ernst&Yioung estimeaza ca in prima faza capacitatea de productie a uzinei mixte va fi de 50.000 de masini pe an, insa dupa 2012 partenerii ar putea decide sa dubleze capacitatea de productie. El spune ca o uzina cu capacitatea de 100.000 de masini/an ar costa peste 300 milioane dolari, fara a pune la socoteala productia de componente.