Cei 240 de angajati ai societatii Leoni Mioveni, furnizor de cablaje pentru SC Automobile Dacia, vor continua greva generala declansata la inceputul acestei saptamani, dupa ce negocierile de miercuri cu administratia au esuat, informeaza NewsIn.

Societatea Leoni are sediul pe platforma uzinei Dacia, din orasul Mioveni, dar nu face parte din grupul Dacia Renault. Cu toate acestea, salariatii de la Leoni sunt membri ai Sindicatului Automobile Dacia (SAD). Angajatii - in proportie de 90% femei - sunt nemultumiti de salarii, motiv pentru care contractul colectiv de munca pe 2008 nu a fost semnat pana acum.

Administratia a propus o majorare salariala de 210 lei in mai multe transe, iar comisia de negociere a solicitat o crestere de 340 de lei pe 2008, 200 de lei de la 1 ianuarie si 140 de lei in cursul anului. Viceliderul SAD, Ion Iordache, a precizat ca la discutiile de miercuri nu s-a ajuns la un consens: "Am negociat de la ora 11.00 pana la ora 16.00 si nu s-a ajuns la nici un rezultat. Asadar greva continua", a afirmat Iordache.

Un alt protest are loc la firma Cortubi, care este singurul furnizor de tobe pentru Automobile Dacia. Marti, intre orele 13.00-15.00, angajatii acestei societati au fost in greva de avertisment. Conflictul este generat tot de semnarea contractului colectiv de munca pe 2008. Dintr-un total de 130 de salariatii ai firmei respective, 90 sunt membri de sindicat SAD. Sindicalistii cer o majorare salariala generala de 360 de lei, acordata in doua transe, respectiv 300 de lei de la 1 ianuarie si 60 de lei de la 1 septembrie. In plus, ei vor si o prima anuala de 1.000 de lei pentru fiecare muncitor. Patronatul nu a oferit decat 160 de lei in plus la salariu, precum si acordarea unor prime lunare de rentabilitate, in valoare de 80 de lei.

Liderul de grupa sindicala Marian Andreescu a anuntat ca, daca solicitarile salariatilor nu vor fi solutionate, pe 14 mai va fi declansata greva generala pe termen nelimitat. Acelasi lider a mai precizat ca firma Cortubi este unicul furnizor de tobe al SC Autoturisme Dacia, iar declansarea grevei generale ar putea afecta productia uzinei.

Sindicalistii si administratia de la Cortubi nu a avut loc nici o intilnire in cursul zilei de miercuri. "In ceea ce priveste firma Cortubi nu am negociat nimic azi, pentru ca nu am fost invitati la discutii de catre administratie" a declarat viceliderul SAD, Ion Iordache.