Grupul german Daimler va deschide anul acesta un birou de reprezentare in Irak, deoarece crede ca piata locala are potential mare, in special la vanzarile de camioane, scrie Automotive News. Informatia este interesanta, mai ales ca cel mai mare actionar al grupului este guvernul din Kuweit, stat cu care Irakul a fost in razboi.

"Credem ca cea mare cerere in Irak va fi pentru vehiculele comerciale", a spus Ursula Mertzig-Stein, purtator de cuvant la companie.

Presa a scris ca Daimler a avut recent intalniri cu reprezentantii guvernului de la Bagdad si cu cei ai armatei SUA, pentru a vedea daca este fezabila ideea de a face afaceri intr-una din cele mai nesigure tari din lume.

Directorul financiar al Daimler, Bodo Uebber, declara ca Orientul Mijlociu este o zona cu un potential urias de crestere in anii ce vin, fapt care poate compensa partial cererea mai slaba din SUA si Europa de Vest.

Daimler AG are deja legaturi stranse cu Orientul Mijlociu, mai ales ca cel mai mare actionar al sau este guvernul din Kuweit, cu 7,2%.