Angajatii de la firma Leoni Mioveni, furnizor de cablaje pentru SC Automobile Dacia, au renuntat la greva dupa ce, vineri, liderii sindicali au ajuns la o intelegere in urma negocierilor cu reprezentantii patronatului, informeaza NewsIn.

Cei 240 de salariati au incetat lucrul pe data de 5 mai fiind nemultumiti de salarii. Societatea Leoni nu face parte din grupul Dacia Renault, in schimb salariatii sunt membri ai Sindicatului Automobile Dacia (SAD).

"S-a obtinut o crestere salariala de 220 de lei plus un bonus de 80 de lei pe luna. Perioada intre 1 ianuarie si 1 aprilie va fi acoperita cu o prima de 450 de lei. A fost o negociere grea, cu un rezultat satisfacator fata de pretentiile salariatilor de la Leoni Mioveni. Acestia nu sunt foarte multumiti de ce s-a obtinut, dar va spun ca nu se putea obtine mai mult. In conditiile in care firma Leoni Mioveni continua sa produca cablaje pentru Dacia, negocierile noastre nu aveau cum sa ne permita obtinerea unui alt rezultat. " a declarat viceliderul SAD, Ion Iordache.

In jur de 240 de salariati ai Leoni Mioveni, dintr-un total de 260, marea majoritate femei, au incetat lucrul pe data de 5 mai, fiind nemultumiti de salarii. Societatea Leoni nu face parte din grupul Dacia Renault, in schimb salariatii sunt membri ai SAD, iar contractul colectiv de munca pe 2008 nu a fost semnat pana acum.