Programul Logan va continua si dupa 2009, gama se va imbogati si va cuprinde atat vehicule de volum cat si masini mai speciale, de nisa, cum ar fi un crossover, astfel ca va ajunge sa cuprinda aproape orice tip de vehicul, a spus pentru HotNews.ro, Patrick le Quement, director design industrial la Renault. El a adaugat ca SUV-ul Dacia va beneficia si de tractiune integrala si a spus ca toata gama Logan va fi restilizata.

Un oficial Renault declara acum zece zile ca programul Logan va avea pana in 2012 alte patru noi modele, in afara de cele cinci din prezent. Le Quement a spus ca declaratia a dorit sa arate ca programul Logan nu se va incheia in 2009, asa cum lasase Renault de inteles.

"Vor fi si alte multe noi modele, vor fi tot felul de vehicule, gama Logan va ajunge sa cuprinda aproape orice tip de vehicul, se va mari permanent, vor fi si masini "clasice", conventionale, dar si unele speciale, de nisa, insa e prea devreme sa spun care vor fi. Oricum, vorbim de aproape tot ce va puteti imagina", a spus Le Quement care nu a dorit sa comenteze materialele din presa care vorbesc chiar de un coupe Dacia.

Despre reinnoirea gamei Logan, la care se lucreaza si la centrul de design din Bucuresti, dar si la altele din lume, Le Quement a spus ca "s-a decis, restilizarea se va aplica intregii game (...) va fi o imbunatatire vizuala importanta, o veti vedea din orice unghi, si din afara, si la interior". Primul model Logan restilizat va fi sedanul, care urmeaza a fi lansat spre finele anului.

SUV-ul este un alt subiect in voga la Dacia, iar oficialul francez a confirmat ca masina va dispune si de tractiune 4x4. "Sunt fericit de masina asta, am aratat-o multor oameni din vanzari si marketing si s-au aratat interesati, incantati chiar, au zis ca avem un produs foarte bun. Va arata extrem de bine, dar va avea si caracteristicile Dacia si un pret acceptabil", a spus Le Quement.

Renault a inaugurat vineri la Bucuresti centrul de design pentru Europa Centrala, al saselea astfel de centru al francezilor pe plan mondial. Misiunea: lucrul la noile modele din gama Logan dar si la alte automobile noi din cadrul aliantei. Centrul e operational de noua luni, iar la inaugurare a fost prezentat primul proiect important, un concept Logan "pick-up ameliorat", cum l-a numit Le Quement.

Oficialul a spus, despre acest "studiu de deisgn", care nu a primit un nume, ca "nu s-a luat inca o decizie pentru a produce masina, e prea devreme de spus inca ce va fi (...) Credem ca e o piata foarte buna pentru pick-up-uri, am creat ceva adaptat gusturilor locale. Ne-am gandit ca va fi un subiect interesant din punct de cedere al comunicarii dar trebuie sa-l vedeti mai mult ca un showcar care sa confirme capacitatile de design de aici".