General Motors va aduce in Romania in ianuarie 2009 modelul Opel Insignia, urmasul lui Vectra, model care va fi prezentat luna viitoare la Londra si va fi comercializat din toamna in Europa. Masina va fi disponibila pe continent in sapte versiuni de motorizare, de la 110 la 260 CP.

Insignia, limuzina de clasa medie care va inlocui in gama actualul Vectra va avea 4,83 metri lungime si va fi produsa la Russelsheim (Germania). Masina va avea si noua emblema Opel. Insignia va fi disponibila atat cu tractiune pe fata, cat si integrala. Clientii vor avea de ales intre sapte variante de motorizare: patru pe benzina si trei diesel.

Gama celor patru motoare pe benzina acopera o plaja de putere de la 115 pana la 260 CP. Cele trei motoare diesel cu injectie directa sunt de 2.0 litri, cu puteri intre 110 si 160 CP.

Vanzarile ar trebui sa inceapa in noiembrie pe continent, iar in primul trimestru din 2009 ar trebui sa apara si varianta station - wagon. Insignia este modelul cu care General Motors vrea sa inceapa repozitionarea marcii Opel.

Succesorul lui Vectra a fost vazut pentru prima data in 2007, la salonul de la Geneva, sub forma conceptului GTC. Masina va concura cu modele precum Ford Mondeo, Mazda 6, Renault Laguna si VW Passat.

Anul trecut in Romania s-au vandut putin peste 700 de masini Vectra si 25 de automobile Signum.