Modelul coupe cabrio Ferrari California, a carui productie va incepe peste circa o luna in Italia, va putea fi comandat in Romania din aceasta toamna, dupa Salonul Auto de la Paris, iar preturile vor porni de la 165.000 - 175.000 de euro, au spus reprezentantii Ferrari. Cel mai probabil, primele masini vor aparea pe strazile din Romania la mijlocul anului viitor, insa primii romani si-au anuntat deja interesul pentru achizionarea noului model de la Forza Rossa, reprezentantul Ferrari in Romania.

California va dispune de un motor V8 de 4,3 litri, 460 CP. Modelul are un acoperis retractabil din metal, iar pentru el Ferrari a creat o noua linie de asamblare, care acum se afla in faza de teste, dar in iulie va incepe sa functioneze. Aceasta linie de asamblare va construi si alte modele ale marcii in viitor.

California va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris in toamna acestui an, iar de la inceputul lui 2009 va aparea pe strazile europene.

Producatorul nu a dorit sa spuna care va fi productia anuala a noului model, insa presa italiana a scris ca va fi in jurul a 2.000 de unitati, cifra reprezentativa daca tinem cont de productia totala Ferrari de anul trecut - 6.500 de masini.

Ferrari este reprezentat in Romania de compania Forza Rossa, care si-a inceput activitatile in aprilie 2007 iar acum circa doua luni a fost inaugurat primul showroom din Romania, foarte aproape de aeroportul Otopeni.

Estimarile arata pentru inceput vanzari anuale de 10-15 unitati Ferrari in Romania, dar sefii companiei spun ca, in 2010, s-ar putea ajunge la 50 de unitati.

In prezent, pe strazile din Romania circula aproximativ 80 de masini ale marcii italiene, iar gama de modele cuprinde masinile F430, 599 GTB Fiorano sau 612 Scaglietti.