Producatorul german de automobile BMW construieste 500 de modele electrice marca Mini care vor fi exportate in California, Statele Unite ale Americii (SUA), si livrate unor clienti deja selectionati, scrie Automotive News Europe.

Modelele Mini electrice sunt construite in fabrica marcii din Oxford, Marea Britanie, fara a avea montate motorul si cutia de viteze. Masinile sunt exportate apoi in Munchen, Germania, unde sunt echipate cu trenuri de rulare electrice.

"Acest pas va oferi BMW Group baza initiala de cunostinte despre solutii de mobilitate prin resurse pur electrice. Scopul nostru este de a combina experienta superlativa a condusului cu o propulsie electrica eficienta, cu emisii zero", a declarat presedintele bordului de management al BMW AG, Norbert Reithofer.

Surse din interiorul BMW au declarat pentru Automotive News Europe ca 490 din cele 500 de Mini electrice vor fi exportate in California unor clienti deja alesi, celelalte zece masini fiind destinate showroom-urilor.

Modelele Mini electrice sunt argintii si au acoperisul galben, potrivit acelorasi surse.

Inginerii BMW care lucreaza la modelele electrice Mini fac parte dintr-o noua divizie denumita "Project i", infiintata de BMW pentru a dezvolta masini cu emisii zero.

Mini-urile electrice vor ajuta BMW sa corespunda cerintelor autoritatilor din California care spun ca producatorii auto care vand masini in acest stat trebuie sa aiba disponibile la comercializare si masini cu emisii zero.

Testele realizate cu modele Mini se vor desfasura pe perioada urmatoarelor 12-18 luni, iar detalii despre acest nou concept vor fi prezentate spre sfarsitul anului acesta.

Alti constructori auto care au anuntat ca dezvolta masini electrice sunt Volkswagen, Daimler, PSA Peugeot-Citroen si Renault-Nissan.

Sursa: Mediafax