Dupa ce municipalitatea din Beijing a interzis circulatia masinilor grele, pentru scaderea nivelului poluarii aerului pe perioada Olimpiadei, companiile din industria auto locala s-au vazut in imposibilitatea de a mai transporta usor componente si vehicule. Drept consecinta au decis sa suspende sau sa reduca productia pe perioada acestor restrictii, scrie Automotive News.

Restrictiile au fost impuse incepand cu 1 iulie si vor tine pana la incheierea Jocurilor Paralimpice, pe 17 septembrie.

Beijing Hyundai Motor Co, cel mai mare producator auto din capitala Chinei, a decis sa reduca productia la un singur schimb pe zi, de la doua, din cauza dificultatii transportului de piese. Ca raspuns, si furnizorii constructorului au decis fie sa opreasca productia temporar, fie sa o reduca mult.

Furnizorul Visteon a suspendat patru zile productia la uzina de interioare auto, iar din ziua de debut a Olimpiadei a oprit si lucrul la fabrica de sisteme de aer conditionat.

Nu toti producatorii auto si-au redus activitatile, insa dintre cei care n-au facut-o, unii au ales sa trimita masinile la dealeri cu trenul sau au crescut productia cu cateva luni inainte de olimpiada, anticipand ca acum vor fi nevoiti sa o reduca.

Jocurile Olimpice au inceput pe 8 august si tin pana pe 24 august, iar Jocurile Paralimpice se vor tine intre 6 si 17 septembrie.