Ford a inceput joi la Koln productia noii generatii a masinii de clasa mica Fiesta, care va ajunge pe piata noastra in circa sase luni, a anuntat compania. Ford Fiesta va fi produs si comercializat in Europa, America si Asia si va fi lansat progresiv pe pietele din aceste regiuni, incepand din prezent, pana in 2010.

Dupa Koln, urmatoarea uzina europeana care va incepe productia noii Fiesta va fi Valencia (Spania), in ianuarie 2009. Unitatile de productie ale noului Fiesta in afara Europei vor fi Nanjing in China, Rayong in Thailanda si Cuautitlàn in Mexic.

Ford a invetit 455 milioane euro in modernizarea uzinei de la Koln pentru a produce automobilul. In 2008, Ford intentioneaza sa produca 148.000 de vehicule Fiesta in Köln. In conditiile in care uzina va functiona la capacitate maxima, la Köln vor fi produse in total 1.900 de unitati Ford Fiesta si Ford Fusion pe zi, lucrandu-se in trei schimburi.

Printre concurentii Fiesta se numara Renault Clio, Skoda Fabia si Volkswagen Polo.

Prima generatie Fiesta a iesit pe piata in 1976, iar de atunci s-au vandut pe plan mondial circa 12 milioane de unitati. Fiesta este, dupa Focus, cel mai bine vandut model Ford in Europa, cu 373.000 de unitati anul trecut. In Romania, anul trecut s-au vandut aproape 6.800 de Fiesta, aproape dublu fata de 2006.