Bugatti a prezentat in SUA, Veyron 16.4 Grand Sport, versiunea cabrio a lui Veyron. Decapotabila poate trece de 400 km/h, are motor de 1.000 de cai si un pret care-ti taie rasuflarea: 1,4 milioane euro, scrie Motor Authority.

Masina are un plafon transparent din policarbonati ce poate fi scos, insa pentru el nu exista loc in portbgaj, astfel ca trebuie depozitat acasa sau in garaj. Pentru conditii meteo vitrege exista un plafon soft-top care se deschide ca o umbrela si este suficient de mic sa incapa pliat in spatiul pentru bagaje.

Bugatti spune ca masina poate ajunge la 407 km/h, la fel ca si coupe-ul, daca plafonul transparent e montat. Cu el demontat sunt garantate viteze de 360 km/h, dar totul se schimba daca este pus acoperisul textil tip umbrela, cu care viteza maxima recomandata este numai 130 km/h.

Bugatti va face numai 150 de exemplare, primele 50 merg catre clientii fideli. Primele masini vor fi livrate in martie 2009, pretul este piperat, cam 1,4 milioane euro.

Veyron coupe a fost lansat in 2005, dupa mai multe amanari succesive, si a fost una dintre cele mai asteptate masini de pe piata.

Bugatti Automobiles S.A.S are sediul in orasul francez Molsheim din Alsacia, iar din 2000 a fost integrata in Volkswagen AG. Numele Veyron vine de la pilotul francez Pierre Veyron care in 1939 a castigat cursa de 24 de ore de la Le Mans cu un Bugatti.