Compania suedeza Koenigsegg, cunoscuta pentru masinile super-sportive de peste un milion de euro, se gandeste sa lanseze peste trei ani una dintre cele mai rapide si scumpe berline din lume, o masina cu motor V8 de 700 CP.

Se pare ce deja se lucreaza de doi ani la proiect, in prezent se fac machete, iar compania mai trebuie sa investeasca pentru a putea incepe productia. Masina ar putea avea motor V8 iar viteza maxima ar ajunge la 350 km/h.

Pana in 2011 vor intra pe piata alte sedan-uri de top, Porsche Panamera si Aston Martin Rapide, dar e de asteptat ca masina scandinavilor sa fie mai puternica, mai scumpa si cu mult mai greu de gasit. Se pare ca productia anuala va fi de numai 70-80 de exemplare pentru noua masina, iar pentru coupe-ul CCX, care se vinde in prezent, de numai 35 de exemplare. Circa o jumatate din productie va merge catre SUA, iar restul in Orientul Mijlociu si restul Asiei.

Supercar-ul CCX are motor de 805 CP, viteza maxima de 395 km/h si un consum mixt de circa 17 litri/100 km, conform producatorului.

Exista si o editie speciala CCXR care atinge 100 km/h in 2,9 secunde, consuma in medie 22 litri/100 km si costa 1,5 milioane de euro.