Nu doar Geneva, Paris, Frankfurt si Detroit sunt saloane unde marii producatori vin cu premiere. Moscova a intrat si ea in elita saloanelor, chiar daca numarul premierelor mondiale nu e atat de mare. Aproape zece masini ale unor producatori de top vor fi prezentate pentru prima oara in salonul care a inceput marti si se va incheia pe 7 septembrie in capitala Rusiei, scrie RIA Novosti.

Astfel, printre premiere se numara conceptul Mazda Kazamai, sedanul Lexus LS460 AWD, BMW X5 Security, noul Audi A6, Audi RS6 sedan, SUV-ul Mitsubishi Pajero Sport, noul Renault Symbol si noul Citroen C4.

Cateva modele vor fi prezente in premiera europeana: Ford Escape, noua Honda Legend si Kia Mohave. In plus, in Rusia va fi lansat Fiat 500, prezent de cateva luni si la noi. Si cei mai mari producatori rusi, AvtoVAZ si GAZ Group, vor veni cu noutati precum Lada Sport, conceptul Lada C-Cross si Volga Siber.

Salonul se desfasoara pe 120.000 de metri patrati, suprafata de trei ori mai mare comparativ cu salonul din Bucuresti. Sunt asteptati 1,5 milioane de vizitatori, de cinci ori mai multi comparativ cu SIAB-ul.

Prima editie a salonului auto moscovit s-a tinut in 1992. Interesul este mare, mai ales ca Rusia va deveni curand cea mai mare piata auto europeana. O buna parte dintre cei mai mari constructori de automobile produc in Rusia, Ford, General Motors si Renault fiind printre cei mai activi. Rusia s-a remarcat ca fiind si poarta de intrare a chinezilor in Europa, producatori din aceasta tara avand vanzari de mii de vehicule anual in Rusia, cifre de neinchipuit in occident.