Al treilea model pe care Ford il va produce la Craiova urmeaza sa fie un vehicul comercial de clasa medie ce urmeaza sa iasa de pe liniile de asamblare in 2011 sau 2012, a spus la Craiova, John Fleming, CEO al Ford Europa. Pana atunci, Ford va incepe la anul productia vehiculului utilitar Transit Connect, iar un an mai tarziu va incepe constructia unui model de clasa mica diferit de Fiesta.

"Vom incepe anul viitor cu Transit Connect, iar in 2010 vom lansa un nou autovehicul de clasa mica, care nu este noul Fiesta. Modelul va fi fabricat doar aici, in Romania, dar va fi destinat in principal exportului. Apoi, in 2011 – 2012 vom lansa un vehicul comercial de clasa medie si la acea vreme vom fi intrat deja, cred eu, in productia de motoare. Viziunea noastra este: 300.000 de vehicule pe an si tot 300.000 de motoare anual", a declarat John Fleming, citat de Mediafax.

Reprezentantii a aproximativ 40 de producatori de componente auto furnizori ai Ford au ajuns, miercuri dimineata, la Craiova, unde le este prezentata strategia de dezvoltare a uzinei grupului american din Romania.

"Putem sa ii incurajam pe unii dintre ei, asa cum am facut-o peste tot in lume, sa vina si sa fie parte din ceea ce facem noi in sensul extinderii afacerilor si planurilor noastre de productie aici, in Romania. Intentionam sa continuam parteneriatul acesta, sa ne dezvoltam afacerile atat in Romania, cat si in general, cu ajutorul furnizorilor nostri", a spus Fleming.

El spera ca firmele straine invitate vor produce la Craiova si ca printre furnizori vor figura si firme romanesti.

In 21 martie 2008, Ford Motor Company a devenit actionar majoritar al fostului centru de productie auto Automobile Craiova. Aceasta fabrica se alatura altor 7 uzine de asamblare, precum si celor 13 fabrici de productie de motoare, transmisii, turnare, forjare, matritare, piese si componente (incluzand companiile joint venture) din intreaga Europa.

La finalul lunii iulie a acestui an, Ford Europa a anuntat planurile sale de infiintare in Romania a unei Companii Nationale de Vanzari (CNV) care va prelua din August 2010, intreaga responsabilitate a activitatilor de marketing, vanzari si service pentru autovehiculele Ford.

Anul trecut in Romania s-au vandut 21.700 de vehicule Ford, dintre care aproape 4.400 au fost comerciale. Transit Connect si-a gasit putin peste 500 de clienti, insa cel mai cautat vehicul comercial Ford a fost Transit, cu circa 3.700 de unitati vandute. Pick-up-ul Ranger s-a vandut in 150 de exemplare in Romania.