Pana la viitoarea generatie a modelului supersportiv Veyron, Bugatti ar putea lansa o versiune GT care ar putea sa aiba o viteza maxima cu 20 de km mai mare decat la versiunea clasica, iar acceleratia poate fi si ea imbunatatita, scrie Motor Authority, care citeaza un document neoficial.

Informatiile sunt putine, dar se pare ca Veyron GT va fi identic ca design cu versiunea clasica, insa marea diferenta va tine de motorul care urmeaza sa dezvolte 1.350 CP, fata de 1.000 la varianta din prezent. Propulsorul va face ca masina sa atinga 425 km/h, iar accelerarea de la 0, la 100 km/h dureaza numai 2,4 secunde, in timp ce franarea se poate face in 2,2 secunde. (100 km - 0 km)

Este de asteptat ca franele sa fie imbunatatite iar ESP-ul va fi nou. Modelul ar putea fi prezentat in primavara viitoare la salonul de la Geneva iar documentul noteaza ca actualii proprietari de Veyron pot si ei sa-si "puna" la masini pachetul GT.

Bugatti nu a confirmat informatiile, astfel ca totul poate fi un simplu zvon. Compania din grupul Volkswagen a inceput lucrul la noua generatie Veyron care va fi lansata in 2011 sau 2012.

In primavara lui 2009 francezii vor incepe livrarile pentru versiunea cabrio a lui Veyron, masina care costa 1,4 milioane euro.

Veyron coupe a fost lansat in 2005, dupa mai multe amanari succesive, si a fost una dintre cele mai asteptate masini de pe piata.

Bugatti Automobiles S.A.S are sediul in orasul francez Molsheim din Alsacia, iar din 2000 a fost integrata in Volkswagen AG. Numele Veyron vine de la pilotul francez Pierre Veyron care in 1939 a castigat cursa de 24 de ore de la Le Mans cu un Bugatti.