Chrysler LLC, companie care se confrunta cu o scadere abrupta a vanzarilor in SUA iar situatia financiara nu e cea mai buna, si-a convocat reprezentantii dealerilor din SUA pentru a le comunica dorinta de a lansa in viitor o masina electrica, scrie freep.com. E clar ca masina nu va fi gata de productie mai repede de trei - patru ani, dar Chrysler vrea sa le dea distribuitorilor sai o unda de speranta.

Constructorul nu a confirmat nimic, insa surse din piata spun ca va fi anuntata o masina electrica, in incercarea Chrysler de a-i combate pe cei care au spus ca nu prea exista noutati din partea marcii americane.

Chrysler pregateste un eveniment invaluit in mister la sediul sau din Auburn Hills. Dupa ce vanzarile i-au scazut cu 24% in SUA anul acesta, pe fondul gamei de modele bazata pe masini mari cu consum ridicat, producatorul nu are incotro si trebuie sa arate ca se gandeste la o masina electrica.

Ramane de vazut ce va prezenta: o masina pur electrica, un hibrid incarcabil la priza sau una stil Chevrolet Volt, la care un motor termic poate sa incarce bateriile pentru o autonomie de cateva sute de kilometri.

La salonul autio de la Detroit, in ianuarie, Chrysler a prezentat trei concepte electrice de care lumea a uitat imediat. Nu de alta dar, desi multi producatori se lauda cu proiecte de masini electrice, nimic nu va iesi pe piata pana in 2010, iar in prezent pe acest segment al pietei e prezent un roadster al Tesla Motors care insa trece de 100.000 de dolari.

Chrysler a mai vandut o masina electrica acum circa 10 ani, un minivan comercializat in California in volume extrem de mici. O noua masina electrica i-ar ajuta sa-si mai imbunatateasca usor media emisiilor poluante, insa pe piata nu va iesi mai repede de trei - patru ani probabil.