Producatorul german de piese auto Honsel, unul dintre furnizorii Ford, va investi peste 100 de milioane de euro la Slatina intr-o fabrica de piese turnate din aluminiu, a declarat marti premierul Tariceanu.

"Am discutat de curand cu un producator de piese si componente, firma Honsel. I-am primit la Bucuresti cu ocazia intalnirii cu firma Ford si cu cei 40 de furnizori de piese si componente ai companiei. Firma Honsel mi-a spus ca este hotarata sa faca o investitie de peste 100 de milioane de euro la Slatina, pentru realizarea pieselor turnate din aluminiu", a declarat Tariceanu, in discursul sustinut la o conferinta internationala a producatorilor auto.

Un numar de 40 dintre cei mai importanti furnizori din industria auto au fost invitati de conducerea Ford Europe la o intalnire oficiala, la inceputul lunii septembrie, la Bucuresti. Potrivit comunicatului companiei transmis la acea data, masura face parte din strategia Ford de implicare a furnizorilor, acesta fiind urmatorul pas in planificarea si pregatirea productiei la fabrica din Romania.

Sursa: stiriauto.ro