Dacia va prezenta varianta restilizata a modelului Logan MCV pe 2 octombrie in prima zi a salonului de la Paris, insa nu a stabilit inca data lansarii in Romania, totul depinzand de evolutia pietei, a spus pentru HotNews.ro Francois Fourmont, director general Automobile Dacia. Pare foarte putin posibil sa vedem noul MCV in showroom-uri anul acesta, insa Dacia face deja teste cu masina, iar astazi am fotografiat trei masini MCV cu facelift, pe autostrada spre Pitesti. Se poate vedea in galeria foto noua sigla Dacia si numarul de proba.

Dacia a inceput in 2006 productia lui Logan MCV, iar de atunci s-au vandut aproape 200.000 de masini. Daca in Romania berlina e aleasa de mai multi clienti, pe piete mari din Occident, cum e Franta, Germania sau Italia, break-ul e ales de majoritatea clientilor marcii romane. Francois Fourmont a spus ca MCV-ul restilizat va fi prezent la Paris, iar foarte curand va fi decisa si data lansarii in Romania. Ramane ca Dacia sa mai decida daca MCV-ul restilizat va fi lansat mai intai intr-o alta tara si abia apoi in Romania, stiut fiind faptul ca piata noastra cere mai mult berline, in timp ce alte piete au o traditie la break-uri.

Sandero diesel peste cel mult sase luni in Romania

Hatchback-ul Sandero, cel mai nou model Dacia, a fost lansat in iunie pe piata, dar fara motorizari diesel la noi. Insa de curand clientii din Franta, Belgia si alte tari din Occident pot opta si pentru motorina. Dacia va lansa diesel-ul si la noi spre inceputul lui 2008, dar spune ca nu e o prioritate din moment ce scumpirea motorinei i-a facut pe multi fani ai diesel-ului sa se gandeasca de doua ori inainte sa cumpere o astfel de masina.

Furgonul si pick-up-ul ies masiv la export

Dacia vinde cele doua modele comerciale ale gamei: VAN si Pick-up in doar patru tari, insa directorul general al companiei spune ca cel tarziu la inceputul lui 2009 cele doua vehicule vor fi prezente pe 18 noi piete. Logan Pick-up a fost produs in peste 5.000 de unitati anul acesta, in timp ce productia Logan VAN a trecut de 12.000 de unitati din momentul inceperii, anul trecut. Niciunul nu se vinde in Occident.

Luna trecuta s-au implinit 40 de ani de la inceperea productiei Dacia, iar de atunci au fost produse la Pitesti peste 3,2 milioane de masini, dintre care peste 1,7 milioane au fost 1300 si 1310 berlina, iar alte 500.000 Logan sedan.

Dacia a vandut peste 172.000 de masini pe plan mondial intre ianuarie si august, cu 14% mai mult fata de perioada similara din 2007, conform datelor Renault Group.