Dupa ce anul trecut a cumparat 80% din producatorul auto Chrysler, fondul de investitii Cerberus Capital discuta pentru a putea achizitiona si restul de 20%, scrie Automotive News. Ambele companii au confirmat ca poarta discutii, iar Cerberus spune ca toate legaturile industriale dintre cele doua parti vor continua chiar si dupa o eventuala vanzare.

Cerberus a cumparat 80,1% din Chrysler Holding LLC in august anul trecut pentru 7,4 miliarde dolari. Holdingul e format din producatorul auto Chrysler LLC si din divizia de servicii financiare Chrysler Financial. Ambele divizii ar urma sa fie incluse in intelegere.

Analisti citati de Reuters spun ca Daimler ar putea decide sa vanda si restul de 20% catre Cerberus, pentru a-si reduce pierderile. Nu ar fi exclusa nici varainta in care, dupa ce fondul de investitii va detine 100% din Chrysler, acesta sa vanda compania unei terte parti.

Daimler a anuntat vara aceasta ca in primul trimestru din 2008 a pierdut peste jumatate de miliard de dolari din activitatile comune cu Chrysler. Chiar si dupa "divortul" lor, cele doua companii mai au activitati comune: Daimler construieste van-urile Dodge Sprinter iar cele doua companii opereaza compania mixta Beijing Benz-DaimlerChrysler care face modelele 300C si Sebnng ale Chrysler.

In plus, cele doua companii sunt partenere intr-un alt joint-venture la care, impreuna cu BMW si General Motors, au fost dezvoltate sisteme de propulsie hibrida.