Porsche Romania incepe oficial, joi, sa importe si sa comercializeze marca de lux Bentley. Activitatea de service se deruleaza deja de un an, a declarat agentiei Mediafax, directorul marcii Bentley in Romania, Adrian Pascu.

Activitatile oficiale pentru Bentley debuteaza intr-un showroom provizoriu, de circa 200 de metri patrati, in cadrul Porsche Bucuresti Nord, urmand ca de la jumatatea anului viitor marca sa fie mutata intr-un showroom de lux, care va mai cuprinde si brandurile Audi, Porsche si Lamborghini - marca pe care tot Porsche Romania o va reprezenta oficial pe piata romaneasca, din a doua jumatate a anului viitor.

In noul complex auto, Bentley va beneficia de o suprafata de peste 600 de metri patrati, iar numarul maxim de modele expuse se va ridica la sase unitati.

Primul Bentley comandat oficial in Romania este un model Bentley Continental GT, a carui valoare cu TVA se ridica la putin peste 200.000 de euro. Masina este echipata cu un motor V12 de sase litri, care dezvolta 560 CP. Acest propulsor poate face ca masina sa ajunga de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 4,8 secunde, viteza maxima fiind de peste 300 km/h.

Activitatile oficiale pentru Bentley erau prevazute sa inceapa mai devreme, insa obtinerea avizelor, omologarea masinilor si traducerea manualului automobilului in limba romana au necesitat un proces mai indelungat.

Initial, constructia complexului auto pentru marcile de lux Lamborghini, Porsche, Audi si Bentley ar fi trebuit sa inceapa in a doua parte a anului 2007, iar finalizarea constructiei era prevazuta pentru a doua jumatate a acestui an. Investitia se ridica la peste 12 milioane de euro, fara teren, insa costurile ar putea creste semnificativ din cauza preturilor ridicate ale materialelor de constructii si ale fortei de munca, potrivit unor declaratii anterioare ale directorului general al Porsche Romania, Brent Valmar.

Sursa: stiriauto.ro