Ford ar putea construi inlocuitorul MPV-ului Fusion la Craiova, cel mai probabil din 2010, scrie Automotive News, citand surse apropiate proiectului. Conform celor anuntate oficial, Ford va construi la Craiova doua vehicule comerciale si un automobil de clasa mica, al carui nume nu a fost anuntat.

Automotive News scrie ca Ford va produce inlocuitorul lui Fusion la Craiova, iar sursa citata spune ca modelul e cunoscut pe plan intern la Ford ca B-Max, insa in varianta de productie masina ar putea sa se numeasca diferit.

Primul model pe care Ford il va produce la Craiova va fi vehiculul utilitar Transit Connect, iar in 2010 va urma un automobil de clasa mica, despre care Ford a spus ca nu va fi Fiesta. Apoi, din 2011 sau 2012 va incepe productia unui vehicul comercial de clasa medie care ar putea fi Transit, desi Ford nu a spus nimic despre numele masinii.

Fusion a fost lansat in 2002 de Ford of Europe, iar la noi e disponibil in trei versiuni de motorizare pe benzina: 75 CP, 80 CP si 100 CP, plus doua diesel: 68 CP si 90 CP. Preturile variaza intre 11.300 euro si 15.500 euro, TVA inclus. Exista patru versiuni de echipare. Anul trecut in Romania s-au vandut peste 1.800 de masini Fusion, fata de circa 650 cu un an inainte.

In 21 martie 2008, Ford Motor Company a devenit actionar majoritar al fostului centru de productie auto Automobile Craiova. Aceasta fabrica se alatura altor 7 uzine de asamblare, precum si celor 13 fabrici de productie de motoare, transmisii, turnare, forjare, matritare, piese si componente (incluzand companiile joint venture) din intreaga Europa.

La finalul lunii iulie a acestui an, Ford Europa a anuntat planurile sale de infiintare in Romania a unei Companii Nationale de Vanzari (CNV) care va prelua din August 2010, intreaga responsabilitate a activitatilor de marketing, vanzari si service pentru autovehiculele Ford.

Anul trecut in Romania s-au vandut 21.700 de vehicule Ford, dintre care aproape 4.400 au fost comerciale. Transit Connect si-a gasit putin peste 500 de clienti, insa cel mai cautat vehicul comercial Ford a fost Transit, cu circa 3.700 de unitati vandute. Pick-up-ul Ranger s-a vandut in 150 de exemplare in Romania.