Constructorul francez de automobile Renault isi va inchide pentru cel putin o saptamina toate uzinele din Franta pentru a-si ajusta productia la cererea tot mai scazuta, anunta AFP.

Uzinele vor intra in somaj tehnic incepind de saptamina viitoare, a declarat pentru AFP Fabien Gache, reprezentant al sindicatului.

Renault are uzine la Mans, Flins, Cleon, Douai si Sandouville. Constructorul francez se confrunta cu scaderi ale vinzarilor, la fel ca aproape toti marii jucatori din piata auto.

Si compania PSA Peugeot/Citroen a anuntat reduceri masive ale productiei si reduceri de costuri. CEO-ul companiei, Christian Streiff, a declarat pentru Associated Press ca raspunde in acest fel "colapsului" de pe piata auto din Europa.

Anunturile vin pe fondul unor scaderi consistente ale burselor din intreaga lume. Tot vineri, Marea Britanie a anuntat o premiera nedorita in ultimii 16 ani: scaderea PIB-ului in trimestrul 3 fata de trimestrul precedent, alimentind astfel temerile fata de o recesiune economica (Oficial, o economie este in recesiune cind inregistreaza doua trimestre consecutive de crestere economica negativa).