Grupul Renault si partenerul local Mahindra au redus cu peste 50% productia berlinei Logan in India, dupa ce vanzarile au tot scazut de cateva luni incoace, noteaza livemint.com, citand surse din piata. Dupa ce au atins apogeul in martie, trecand de 3.000 de unitati, vanzarile Logan in India au scazut pana la circa 1.000 de masini in octombrie, pe fondul cresterii dobanzilor, tendinta care descurajeaza cumparatorii.

Daca pana acum, Mahindra - Renault producea cam 2.500 de masini lunar, la uzina de la Nashik, se pare ca in noiembrie productia va fi de 1.000 de masini, dupa ce vanzarile au scazut puternic, afectate de criza economica, scrie publicatia indiana The Mint, citand dealeri si colaboratori ai producatorului. Mahindra - Renault nu a confirmat informatia.

Vaznarile Logan in India au atins maximul in martie - 3.068 de unitati, dar au tot scazut la 1.531 in mai, 1.464 in august si 1.067 in octombrie, luna festiva in care vanzarile erau in general solide. In India, lunile noiembrie si decembrie sunt slabe la vanzarile de masini care de obicei revin puternic in ianuarie. Multi producatori opresc productia in decembrie pentru intretinere.

In incercarea de a revigora vanzarile Logan, Mahindra - Renault vinde masina cu reducere de 10% catre partenerii de afaceri din 35 de orase. Miscarea e una normala, iar producatorul local Maruti - Suzuki isi vindea masinile cu dobanzi mai mici catre angajatii furnizorilor de componente.

Mahindra - Renault a lansat Logan in India in aprilie 2007, iar preturile de pornire erau de 9.700 dolari pentru versiunea pe benzina si 12.400 dolari pentru diesel. Uzina de la Nashik se afla la 200 km de Mumbai.

In India, vanzarile de masini au scazut pentru prima oara dupa doi ani si jumatate in iulie si august, iar in octombrie vanzarile producatorilor locali Maruti si Tata au scazut cu 6-7%. Asociatia producatorilor auto din India a modificat rata estimata de crestere a pietei auto pe intreg anul, de la 12-15%, la 8-10%.