Vanzarile cumulate de scutere, motociclete si motorete au crescut de aproape cinci ori pe piata locala in primele noua luni, pana la aproape 13.000 de unitati, conform datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA). Cresterea s-a datorat scuterelor chinezesti aduse de Rich Motors, firma care in prezent detine trei sferturi din piata, dar anul trecut nu era inclusa in statistici.

Trebuie precizat ca datele APIA nu cuprind raportarile tuturor jucatorilor din piata, ci numai de la cei care doresc sa raporteze. In statistici nu sunt incluse nici second-hand-urile si nici vehiculele aduse pe cont propriu de diferite persoane.

Daca in primele noua luni erau raportate aproape 2.900 de motociclete, scutere si motorete noi vandute, in primele noua luni ale anului curent cifra s-a apropiat de 13.000, din care peste 9.500 au fost ale Rich Motors, firma intrata in rapoartele APIA incepand cu trimestrul II 2008.

In clasamentul vanzarilor, chinezii au fost urmati de Peugeot, cu peste 1.200 de unitati vandute, Yamaha cu aproape 400, Suzuki cu peste 300 si Lifan si Honda, cu peste 200. In aceeasi perioada s-au vandut 60 de "motoare" Harley Davidson si 65 BMW.

La jucatorii cunoscuti evolutiile au fost diferite: Yamaha (-8,5%), Honda (-12%), Suzuki (+41%), Aprilia (-25%).