Fiat SpA e un producator prea mic pentru a supravietui singur crizei care face ravagii prin industrie, crede CEO-ul Fiat, Sergio Marchionne, citat de Reuters. El spune ca industria auto se va consolida in urmatorii doi ani si vor rezista doar sase mari producatori globali, iar cu unul dintre ei Fiat ar trebui sa se alieze.

"Trebuie sa faci macar 5,5-6 milioane de masini anual ca sa ai o sansa sa faci bani (...) Fiat nu e nici la jumatate si nu suntem singurii in situatia asta, astfel incat trebuie sa ne combinam, intr-un fel sau altul", spune CEO-ul Fiat.

Marchionne nu a vrut sa dea nume de posibili parteneri, insa spune ca in contextul crizei nu ar fi imposibil sa-si piarda pozitia. "Unii isi vor pierde dreptul de a conduce si asta mi s-ar putea intampla si mie".

Constructorii a caror productie anuala depaseste cinci milioane de unitati sunt Toyota Motor Corp, GM, Volkswagen, Ford si Renault-Nissan.

"Fiat se uita la aceasta noua lume si spune ca va ramane un jucator marginal daca nu actioneaza. Nu pot lucra la masini de unul singur. Am nevoie de o entitate mai mare care sa ma ajute", spune seful Fiat.

Presa a mai scris in trecut ca grupul Fiat se gandeste sa vanda divizia auto, deoarece nu e suficient de mare si nici destul de profitabila sa ramana independenta.