Administratiile financiare din tara vor fi deschise vineri pana la ora 18 si sambata intre orele 8 si 14, pentru rezolvarea solicitarilor in legatura cu taxa de poluare auto, a anuntat ANAF. In functie de solicitarile de sambata, o serie de unitati pot fi deschise si duminica, intre orele 8 si 12.

In functie de necesitati, va fi suplimentat numarul de ghisee pentru primirea solicitarilor de calcul a taxei pe poluare, pentru emiterea deciziilor de calcul si pentru incasarea in numerar a taxei pe poluare, mentioneaza ANAF.

In functie de volumul solicitarilor din data de 13.12.2008, directiile generale ale finantelor publice judetene vor stabili unitatile in care se vor desfasura activitatile mentionate mai sus si in data de 14.12.2008 (duminica), intre orele 8.00 -12.00, adauga ANAF.

Vineri, administratiile financiare sunt deschise intre orele 8 si 18.

Noua ordonanta de urgenta, prin care se prevede ca triplarea taxei auto pentru masinile second-hand se aplica din 15 decembrie, a fost publicata joi seara in Monitorul Oficial.

Proprietarii de vehicule care au platit saptamana aceasta taxa la valoarea majorata isi vor primi inapoi diferenta de bani.

Schimbarile taxei au fost insotite de formulari neclare si numeroase interpretari, iar in tara soferii protesteaza, nemultumiti ca masinile vechi vor avea in multe cazuri taxe mai mari decat suma cu care au fost cumparate.

In afara de faptul ca activitatea administratiilor financiare a fost blocata zilele trecute, functionarii nestiind ce grile de taxare sa aplice, in multe judete din tara soferii au protestat si au scandat impotriva guvernantilor, suparati ca noile taxe pentru inmatricularea de masini rulate sunt prohibitive.

Din 15 decembrie, se tripleaza taxa de poluare pentru masinile second-hand, iar automobilele noi Euro 4 cu motoare de sub 2.000 cmc vor fi scutite de taxe pana la 31 decembrie 2009.