Editia 2009 a Salonului Auto Bucuresti (SIAB) nu se va mai tine, din cauza dificultatilor cu care se confrunta piata auto, au decis membrii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile. Cel mai important eveniment auto din tara nu se va mai desfasura la anul, insa editia din 2011 ar putea avea loc.

"In prezent, sectorul auto din Romania se confrunta cu o situatie extrem de delicata datorata atat dificultatilor industriei auto la nivel mondial, dar si scaderii cererii pe plan national, cea din urma datorata in principal intrarilor masive de vehicule rulate din ultimul timp. Iar perspectivele pentru anul 2009 nu sunt deloc imbucuratoare. Avand in vedere aceasta conjunctura, membri Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile au decis in unanimitate anularea editiei din 2009 a Salonului International de Automobile Bucuresti – SIAB, considerat a fi cel mai important eveniment de acest fel din Europa Centrala si de Est", anunta APIA.

Pentru anul 2011, se are insa in vedere mentinerea SIAB in calendarul oficial al Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile, mai mentioneaza asociatia.

SIAB a avut pana acum sase editii, ultima s-a tinut la fostul Metro Otopeni, detinut de Tiriac Holding. Primele editii au fost la Romexpo, altele la Romaero Baneasa. Salonul se desfasura de obicei in octombrie, in consecinta septembrie era de obicei o luna ceva mai slaba de vanzari, iar octombrie si noiembrie mai bune.

La editia de anul trecut au fost 250.000 de vizitatori, iar chiria pe metru patrat in cadrul salonului a fost cuprinsa intre 50 si 90 euro. Cele mai mari standuri au avut peste 3.000 de metri patrati.

La salonul din 2007 a existat un singur automobil in premiera mondiala, Dacia Logan Pick-Up, dar editia a fost criticata din cauza ca s-a tinut "la cort", destul de departe de centrul Capitalei.