BMW va lansa in Romania noua generatie a masinii sport Z4 in primul trimestru al anului viitor, a anuntat compania germana. Modelul va fi prezentat la salonul auto de la Detroit, in ianuarie, iar in momentul lansarii va fi disponibil in trei variante de motorizare pe benzina.

Masina are acoperis metalic din doua piese, retractabil electrohidraulic ce se deschide si se inchide complet automat in fiecare caz in 20 de secunde.

Noul Z4 va dispune in momentul lansarii de o gama de trei motoare pe benzina cu sase cilindri dispusi in linie, cu puteri cuprinse intre 204 CP si 306 CP. In versiunea cu motor 3 litri 306 CP masina atinge "suta" in 5,2 secunde, iar consumul mediu mixt anuntat de producator este de 9,4 litri/100 km. La versiunea cu motor 2,5 litri 204 CP, viteza maxima este 242 km/h, iar consumul mediu mixt 8,5 litri/100 km. In afara der aceste motoare mai exista si varianta cu propulsor de 3 litri, 258 CP.

Noul BMW Z4 va fi produs la uzina BMW din Regensburg, alaturi de BMW Seria 3 si BMW Seria 1. Aceasta deoarece fabrica BMW din Spartanburg, unde era produsa generatia anterioara, se concentreaza acum exclusiv pe fabricarea modelelor BMW seria X.

Productia primei generatii Z4 a inceput in 2002. In primele zece luni s-au vandut sase masini BMW Z4 in tara, iar anul trecut in aceeasi perioada se vandusera 15. Vanzarile totale BMW in Romania au urcat cu 11% in primele zece luni.