Mostenitorii unui doctor din Newcastle au avut surpriza sa descopere in garajul acestuia un autoturism clasic Bugatti care valoreaza peste 3 milioane de lire sterline (4,35 milioane dolari), relateaza BBC News. Masina, un Bugatti 57S Atalante din 1937, a stat in garajul doctorului timp de 47 de ani. Alaturi de Bugatti, nepotul doctorului Carr a mai descoperit in garaj un Aston Martin clasic si un Jaguar E-type.

Bugatti-ul 57S Atalante, unul dintre cele 17 modele de acest tip construite, a apartinut initial lui Earl Howe - primul presedinte al British Racing Drivers' Club. Acesta a folosit masina opt ani dupa care a vandut-o. Bugatti-ul a ajuns in proprietatea doctorului in 1955. Acesta a folosit autoturismul cativa ani dupa care, in 1960, l-a parcat in garaj, unde a ramas pana la moartea sa, in 2007.

Nepotul doctorului, un inginer din Newcastle, a declarat: "Pur si simplu nu-mi vine sa cred. Desigur ca suntem incantati si ne vom asigura ca banii obtinuti din vanzare vor fi impartiti corect de familia noastra".

Masina are doar 26.284 de mile

Doar 17 masini de acest tip au fost construite
Foto: BBC News

James Knight, director la casa de licitatie Bonhams, s-a declarat si el incantat de descoperire: "Stiam de existenta acestui Bugatti de ceva ani dar, avand in vedere ca vorbim despre un club select, nu am indraznit sa divulg acest secret nimanui. Este, cu siguranta, una dintre cele mai mari descoperiri facute intr-un sopron".

"Viitorul proprietar, - care se va alatura unui club distins - va avea o sarcina extrem de placuta, aceea de a readuce la viata acest minunat motor", a adaugat el.

Masina a parcurs, pana in prezent, doar 26.284 mile.

Bugatti 57S este unul dintre cele mai ravnite modele de catre colectionarii de masini. Patru autoturisme de acest tip se afla in proprietatea Muzeului national al automobilului din Mulhouse, in Franta, iar restul apartin unor colectionari privati.