Politia nigeriana a arestat zeci de motociclisti care fac taximetrie, dupa ce acestia au refuzat sa se conformeze legii care-i obliga sa poarte casti in trafic, noteaza Reuters. Motociclistii s-au plans ca aceste casti sunt prea scumpe, le pot cauza boli de piele si pot purta vraji malefice.

Legea a intrat in vigoare la 1 ianuarie si a adus haosul in Nigeria unde taximetristii motociclisti, cunoscuti pentru ca nu respecta nicio regula de circulatie, au protestat purtand pe cap coji uscate de fructe, oale si tigai, pentru a sfida regulile.

Muncitorii din constructii au profitat si ei de situatie si fac bani dand castile in chirie pentru aproape patru dolari pe zi. Acum cateva luni o casca putea fi cumparata sub 10 dolari, dar preturile au urcat puternic.

Motociclistii protesteaza si spun ca pot lua boli de piele daca poarta casti, dar isi motiveaza refuzul de a respecta legea si referindu-se la magia neagra care i-ar putea afecta daca-si pun in cap casti folosite si de altii anterior.

Ziarele nigeriene au scris ca multi pasageri de taxiuri pe doua roti refuza sa poarte casti, temandu-se ca sunt vrajite si vor ramane inconstienti, prada hotilor. Totul in conditiile in care traficul in orasul suprapopulat Lagos, cu 14 milioane de locuitori, este un calvar si pune in fiecare clipa in pericol vietile celor care sunt pe strazi.