Grupul Fiat negociaza cu Chrysler formarea unui parteneriat strategic care ar putea include preluarea de catre producatorul italian de automobile a unei participatii la compania americana, potrivit unor surse apropiate situatiei, relateaza Mediafax.

Fiat ar putea acorda Chrysler acces la platformele, motoarele si transmisiile vehiculelor de dimensiuni mini, mici si medii, ceea ce ar permite producatorului american sa construiasca rapid o gama complet noua de automobile cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Vanzarile Chrysler, grup detinut din 2007 de fondul de investitii Cerberus, au scazut in 2008 cu 30%, grupul fiind nevoit sa restranga investitiile noi. Chrysler a primit un ajutor de urgenta, in valoare de patru miliarde de dolari, din partea guvernului american si intentioneaza sa solicite alte trei miliarde de dolari.

Ceilalti doi mari producatori americani de automobile, General Motors si Ford Motor, intentioneaza la randul lor sa introduca game complete de vehicule de dimensiuni mini, mici si medii, oferite deja, sau in curs de proiectare in Europa. Masinile vor fi disponibile pe piata in 2010 sau 2011.