Miliardarul american Warren Buffett a oferit producatorului de motociclete Harley-Davidson un pachet de salvare de 300 milioane dolari, dupa ce a decis sa cumpere jumatate din noile obligatiuni emise de grup, conform Times Online, citat de NewsIn.

Insa costul sprijinului financiar oferit de miliardar vine cu o povara uriasa, constructorul de motociclete fiind obligat sa achite catre Berkshire Hathaway o dobanda anuala de 15% din investitie. Cuponul obligatiunilor este de doua ori mai mare decat cel oferit in mod normal investitorilor de obligatiunile speculative.

Atat Buffett cat si Davis Selected Advisors, managerul de fonduri ce este actionarul majoritar Harley, au cumparat noi obligatiuni emise de grup, ajutand constructorul de motociclete sa colecteze fonduri noi in valoare de 600 milioane dolari. Titlurile companiei s-au apreciat cu o cincime dupa anunt.

Vanzarea de obligatiuni ofera companiei mai multa lichiditate, dupa ce pierderile din divizia financiara au dus la o scadere cu 58% a profitului din al patrulea trimestru. Harley va disponibiliza, de asemenea, in urmatorii doi ani, 1.100 angajati, sau peste 12% din forta de munca.