Ford Europa va renunta in urmatoarele luni la 850 de angajati din Marea Britanie, cel mai afectat sit de productie urmand sa fie uzina care produce utilitara Transit, noteaza The Telegraph. Compania ar putea renunta si la maririle salariale promise anul acesta, pentru ca, spune seful Ford Europa, numai cei care actioneaza repede vor supravietui.

Situatia economica extrem de grava a afectat industria auto, astfel ca Ford va renunta la 400-500 de angajati de la uzina din Southampton unde e produsa utilitara Transit. Alte 350 de job-uri vor fi eliminate de companie pe teritoriul Regatului Unit. Ford va reanaliza si promisa crestere salariala de 5,25% pentru anul in curs fiindca situatia s-a deteriorat mult peste asteptari din octombrie cand se luase decizia.

"Companiile care actioneaza repede si iau deciziile potrivite vor supravietui si vor iesi chiar mai puternice din aceasta recesiune adanca", spune seful Ford Europa, John Fleming.

Anuntul Ford vine la doar cateva zile dupa ce compania anuntase ca va creste cu 4,7% pretul masinilor in Marea Britanie, motivand ca deprecierea lirei sterline ii erodeaza marja de profit.

Vanzarile de masini noi in Regatul Unit au scazut cu 30% in ianuarie, spre 112.000 de unitati.