Skoda va prezenta versiunea de productie a lui Yeti - primul SUV al marcii - la salonul auto care incepe la Geneva pe 5 martie. Modelul va aparea in decembrie in showroom-urile din tara, au spus pentru Hotnews.ro reprezentantii Porsche Romania.

Yeti a fost prezentat sub forma de concept la salonul de la Geneva in 2005, iar in acelasi an a fost adus si la salonul auto Bucuresti. Yeti, noteaza revista britanica Autocar, va fi disponibil si cu tractiune integrala, dar si in versiuni mai ieftine cu tractiune fata. Modelul va concura cu masini precum Nissan Qashqai si Fiat Sedici.

Primul SUV Skoda e construit pe aceeasi platforma ca si SUV-ul Tiguan al Volkswagen, lansat anul trecut. E de asteptat ca modelul Skoda sa "imprumute" din motorizarile masinii germane.

Vanzarile Skoda in Romania au ramas anul trecut la nivelul din 2007, la putin peste 23.000 de masini. Cel mai vandut model a fost Octavia, cu peste 9.300 de clienti, urmat de Octavia Tour si Fabia, cu peste 6.300 de unitati fiecare.

In ianuarie, vanzarile Skoda in Europa au scazut cu 36%, de la 40.000 de masini, la 25.000. Marca ceha are 2,6% din piata.