General Motors ar putea inchide anul acesta trei sau chiar mai multe uzine europene, in incercarea de a alinia productia cu cererea extrem de slaba, noteaza Automotive News, citand surse din piata. GM a catalogat informatia ca fiind o speculatie, dar a admis ca va reduce in mod agresiv cheltuielile in Europa si prin masuri "neconventionale", scrie AFP.

Uzinele ce s-ar putea inchide, noteaza Automotive News, sunt Antwerp din Belgia, Ellesmere Port din Anglia si cel putin o uzina germana. Un purtator de cuvant al GM a calificat informatiile drept speculatii, insa constructorul a spus ca va lua masuri dure de restructurare in Europa, dupa ce vanzarile au scazut dramatic.

GM a spus ca masurile vor fi "agresive" si "neconventionale" deoarece costurile trebuie reduse pentru a fi in ton cu cererea ce a ajuns la un nivel scazut, fara precedent.

General Motors are cele mai mari probleme in SUA, unde s-a angajat sa-si reduca drastic efectivele, pana la 65.000 de angajati in 2012, adica jumatate din cat avea in 2005.

Vanzarile General Motors in Europa au scazut cu 35% in ianuarie, de la peste 120.000, la 80.000 de masini.