Guvernul francez a lansat un plan pentru crearea unei infrastructuri la nivel national care sa permita incarcarea masinilor electrice in diferite locuri publice si nu numai, noteaza AFP. Presedintele francez vrea ca in 2012 sa existe 100.000 de masini electrice in Franta, dar pentru moment numarul lor e nesemnificativ.

Planul prevede ca autoritatile regionale vor colabora cu producatorii auto si cu companiile de utilitati pentru crearea unei infrastructuri standardizate la care soferii sa isi incarce viitoarele masini electrice, in public, la locul de munca sau la domiciliu.

Vestea e buna pentru Renault care vrea sa lanseze in Franta o masina electrica in 2012. Si Mitsubishi va aduce un model pur electric, chiar mai repede, iar General Motors si Toyota vor veni cu modele hibride ce vor putea fi incarcate si la priza.

Despre masinile 100% electrice s-a vorbit mult in ultima vreme, dar intrarea lor pe piata in volume mari se lasa asteptata. Cele cateva modele care se vand in Occident costa peste 10.000 de euro, sunt mici, autonomia nu prea trece de 50 de kilometri, iar majoritatea cumparatorilor nu le considera practice.