Constructorul american de automobile General Motors a anuntat o pierdere neta de 31 de miliarde dolari in 2008, dupa ce in 2007 a acuzat o pierdere de peste 43 miliarde dolari, potrivit rezultatelor preliminare prezentate joi de grup si citate de AFP.

Constructorul din Detroit, care incearca in prezent sa obtina o extindere a ajutorului financiar acordat de Washington, a precizat ca se asteapta ca mediul economic si piata automobilelor sa ramana dificile in acest an.

Pierderile anuntate sunt mai mari decat estimau analistii pentru anul 2008 si trimestrul IV, perioada in care grupul, aflat intr-o permanenta restructurare din 2005, si-a intensificat masurile de redresare in fata unui mediu economic tot mai degradat.

Pierderea neta din 2008, in suma de 30,9 miliarde dolari, se reduce insa la 16,8 miliarde dolari daca se exclud o serie de pierderi exceptionale, a precizat GM, fara sa ofere insa detalii suplimentare.

In trimestrul IV, GM a inregistrat pierderi nete de 9,6 miliarde dolari, comparativ cu 1,5 miliarde in perioada similara a anului precedent.