Volkswagen, cel mai mare producator auto european, a inregistrat un profit net de 4,75 miliarde euro anul trecut, crestere de 15% si estimeaza ca-si va creste cota de piata anul acesta si se va descurca mai bine decat alti competitori, noteaza AFP.

Si vanzarile au crescut anul trecut, cu 4,5% pana la 113,8 miliarde euro, iar profitul operational a urcat cu 3% depasind sase miliarde euro.

Presedintele Martin Winterkorn s-a aratat multumit ca tintele pentru 2008 au fost atinse si estimeaza ca grupul se va descurca mai bine decat industria in general. Totusi, pentru 2009 Volkswagen asteapta ca vanzarile si castigurile sa scada comparativ cu anul trecut.

Grupul estimeaza ca-si va putea creste cota de piata, insa nu a dat cifre, motivand ca volatilitatea pietelor face imposibile niste prognoze credibile.

Vanzarile Volkswagen Group in Europa au scazut anul trecut cu 4,4%, de la 3,16 milioane masini, la 3,02 milioane. Scaderea a fost mai moderata decat piata per total, astfel ca grupul si-a marit cota de piata de la 19,8%, la 20,8%.