Aston Martin a reinviat numele Lagonda, printr-un concept de SUV prezentat la salonul auto care a inceput saptamana aceasta la Geneva. Nu s-a decis inca daca va fi produs, insa daca raspunsul va fi afirmativ, SUV-ul Aston Martin va iesi in 2012. noteaza Automotive News.

Conceptul Lagonda e construit pe o platforma de Mercedes GL si are motor V12. Cele doua companii discuta pentru viitoare colaborari, Mercedes ar vrea sa foloseasca experienta Aston Martin in masini premium pentru viitoarele modele Maybach, in timp ce Aston Martin e interesata sa poata utiliza trenuri de rulare Mercedes.

Aston Martin nu a decis inca daca va introduce SUV-ul in productie, insa daca o va face va ajunge sa vanda in 100 de tari, fata de 33 in prezent. Un SUV ar fi bun in tarile unde drumurile sunt mai dificile, iar conditiile meteo sunt potrivnice multe luni din an. Rusia, China, America de Sud si parti izolate ale SUA sunt cateva regiuni cheie unde SUV-ul ar prinde, cred cei de la Aston Martin.

Pentru Aston Martin nu e cel mai bun moment sa investeasca in dezvoltarea de modele super-scumpe, mai ales ca producatorul a anuntat recent ca va concedia o treime dintre angajati, dupa ce vanzarile au scazut mult.

Aston Martin a apartinut de Ford intre 1994 si 2007, insa de acum doi ani e detinuta de fondurile kuweitiene de investitii Investment Dar si Adeem Investment si de afaceristul britanic John Sinders.

Conceptul Lagonda, la Geneva