General Motors a cedat patentele obtinute de filiala sa Opel catre Trezoreria americana, ca garantie pentru primirea de ajutoare de stat, scrie Bild-Zeitung, citat de AFP.

In plus, Dow Jones Newswires a citat o sursa din guvernul german care spune ca GM a vandut brevetele de inventie ale Opel, in speranta ca le va putea rascumpara in viitor.

Toate brevetele de inventie ale Opel au fost transferate catre GM, iar Opel nu mai este proprietara uzinelor de productie, mai spune sursa guvernamentala citata.

Autoritatile de la Berlin se gandesc in ce mod pot sa ajute Opel, care are 28.000 de angajati in Germania. Compania are nevoie de peste 3 miliarde euro ajutor, insa autoritatile germane privesc cu raceala ideea, deoarece puternica dependenta a Opel fata de GM poate insemna ca ajutorul va ajunge in America, nu in Germania.

Ministrul german de interne Wolfgang Schaeuble declara vineri ca in situatia data, Opel ar trebui sa se gandeasca foarte serios la intrarea in faliment, pentru ca asta nu ar insemna distrugerea marcii, ci conservarea valorii sale economice.