Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, va conduce timp de un an si jumatate o limuzina Lexus ecologica in valoare de 69.000 euro. Masina i-a fost oferita gratuit ministrului, in cadrul unui parteneriat incheiat intre Lexus Romania si minister.

Nicolae Nemirschi a declarat ca nu isi doreste sa fie ostentativ, ci vrea sa dea un exemplu romanilor si sa popularizeze masinile care au si propulsie electrica, pe langa cea clasica.

Masina primita este un model Lexus GS450h, cu motor pe benzina de 340 cai putere si un consum mixt anuntat de producator de 7,6 litri la suta de km.

Masina este un model hibrid, fiind dotata si cu un motor electric care poate propulsa integral automobilul la viteze de sub 50km/h, dupa aceasta valoare urmand sa intre in functiune motorul pe benzina.

Ministrul spune ca nu doreste sa fie ostentativ conducand aceasta limuzina, ci vrea sa dea un exemplu ca se poate circula cu masini ecologice si in tara noastra.

Nemirschi a adaugat ca, desi putini romani isi permit un astfel de autoturism, exista totusi si modele hibride mai acceptabile din punct de vedere al pretului.

Lexus detine din 2006 un showroom in Romania, iar anul trecut a vandut circa 200 de masini in tara noastra.

Lexus a avut o cota 1,6% pe piata premium in 2008, iar tinta pentru anul in curs este de 2%.