Reprezentanta Ferrari in Romania, compania Forza Rossa, estimeaza ca va livra anul acesta 25 de masini clientilor romani, cu zece mai multe decat in 2008. In aprilie compania va livra cel mai nou model Ferrari, California.

Forza Rossa a livrat anul acesta patru masini si mai are peste 40 de comenzi de acoperit, iar clientii au de asteptat cam noua - zece luni pentru masina.

Din cele 25 de masini pe care le va livra anul acesta, Forza Rossa estimeaza ca o treime vor fi modelul California, care va costa de la 180.000 euro, TVA inclus.

Forza Rossa face si buy-back, proprietarii de masini Ferrari mai vechi pot veni sa le vanda si apoi sa plateasca diferenta pentru a-si lua un model nou. Au existat cereri de buy-back, dar nicio masina nu a fost inca vanduta in acest mod deoarece inca nu au sosit masinile noi comandate de cei care vor renunta la Ferrari-urile vechi.

Pana la 18 decembrie 2008 functia de presedinte al companiei a fost detinuta de Ion Bazac care apoi a fost numit ca ministru al sanatatii si a fost inlocuit de Stefano Alabarosa la sefia Forza Rossa.

Reprezentantii Forza Rossa au precizat intr-un comunicat remis miercuri ca nu au furnizat nicio informatie companiei CPP Management Consultants Ltd care mentiona intr-o informare de presa ca numarul de comenzi pentru Ferrari in tara a scazut din cauza crizei. Forza Rossa spune ca informatiile sunt eronate si ca nu au existat comenzi anulate.