Grupul Renault va continua sa extinda gama Dacia dincolo de cele sase modele anuntate acum cativa ani, a spus Patrick Lecharpy, sef de design avansat la Renault. Modelele vor fi inspirate si din conceptul Duster, care promite sa dea un design mai stilat modelelor marcii, mai ales in partea frontala, a adaugat francezul, la evenimentul de prezentare a conceptului Duster in Romania.

"Vom avea o gama noua de produse. Vom avea sedan, station wagon (break), noi concepte, noi concepte crossover in productie la Dacia", a spus Patrick Lecharpy.

El a precizat ca in aceasta insiruire e vorba atat de modele complet noi, cat si de noi generatii ale celor existente.

Intrebat in cat timp vom vedea noile modele, el a spus ca e vorba de ani, dar putini.

Renault anuntase acum cativa ani ca gama Dacia va ajunge la sase modele, iar in prezent sunt pe piata cinci, urmand ca al saselea, SUV-ul, sa iasa pe piata in 2010, dar sa aiba si elemente intalnite la conceptul Duster. Despre acest concept, designerul Renault a spus ca prefigureaza noi modele Dacia, care vor imprumuta de la el elemente din partea frontala, care vor face ca designul viitoarelor modele Dacia sa fie mai stilat.

Intrebat daca Dacia se gandeste la un concept de clasa mini - pe fondul crizei care favorizeaza masinile mici, economice - el a spus ca nu exista un astfel de concept in plan, deoarece ideea gamei Dacia este sa ofere modele cat mai spatioase.