Dupa mai bine de 15 ani de absenta, marca Dacia ar putea reveni in Regatul Unit in urmatoarele luni, daca guvernul britanic decide sa dea unda verde unui program de tip "Rabla", noteaza revista britanica Autocar. Dacia a vandut masini in Marea Britanie din anii '80, fiind prezenta si cu Duster, care de fapt era un model Aro vandut sub sigla Dacia.

Initial se vorbea ca Sandero ar fi trebuit lansat in UK in vara lui 2008, dar sefii Renault de acolo au decis sa amane totul pana spre finele lui 2009. Totusi, marca romana ar putea reveni in doar cateva luni daca programul Rabla va demara si in Marea Britanie, noteaza Autocar.

In acest program, prima de casare ar putea ajunge si la 2.000 de lire sterline, pentru cei dispusi sa renunte la masinile mai vechi de noua ani. Revista noteaza ca producerea Sandero cu volan pe dreapta nu ar fi complicata, mai ales ca partea de inginerie necesara acestor modele este rezolvata. Sefii Renault spun ca lansarea unui program Rabla e o ocazie ideala pentru intrarea puternica a Daciei in UK.

Vechea berlina (1310) si break-ul au fost comercializate in Marea Britanie, sub numele Dacia Denem, iar in variantele de top dispuneau de jante din aliaj si geamuri electrice. Si pickup-ul a fost prezent pe meleaguri britanice sub numele Shifter. Denem era vanduta sub sloganul "The Very Acceptable Dacia Denem", (Extrem de acceptabila (ca pret) Dacia Denem. Masina a fost vanduta intre 1982 si 1984 in UK.

Tot in Regatul Unit s-a vandut si modelul ARO 10 sub numele Dacia Duster, intre 1985 si 1993. Numele Duster a revenit in prim plan prin conceptul de crossover facut in mare parte in Romania.