Presedintele-director general al constructorului american de automobile General Motors (GM) a fost inlocuit la cererea guvernului condus de presedintele Barack Obama, care urmeaza sa prezinte luni planul de salvare pentru industria auto din Statele Unite, relateaza AFP.

Rick Wagoner a demisionat, cedandu-i locul lui Fritz Henderson, in varsta de 50 de ani, director de exploatare din 2008 si fost director financiar al grupului, potrivit unui comunicat al GM, care a detinut mai multi ani locul I la nivel mondial in industria auto, dar se confrunta cu mari dificultati financiare in prezent.

"Administratia prezidentiala i-a cerut explicit lui Wagoner sa paraseasca postul si acesta a acceptat", a declarat un inalt responsabil de la Casa Alba.

Casa Alba: Planurile de restructurare ale GM si Chrysler nu sunt viabile

Planurile de restructurare propuse de General Motors si de Chrysler pentru iesirea din criza nu sunt viabile.

Declaratia a fost facuta de grupul de lucru al presedintelui Obama pentru industria auto.

Barack Obama va dezvalui luni planul de salvare pentru industria auto americana, care vizeaza in principal GM si concurentul sau Chrysler.

Liderul american a declarat, ieri, ca guvernul vrea o restructurare mai puternica din partea General Motors si Chrysler inainte de a le acorda un nou credit guvernamental.