Renault a lansat in Romania versiunea coupe a modelului Laguna, cu preturi de la 27.700 euro, TVA inclus. Masina e disponibila cu o motorizare diesel si una pe benzina. Luna viitoare, francezii vor aduce in tara versiunea restilizata a Clio 3 hatchback, dar si break-ul. Tot in acest an va veni in tara si intreaga gama Megane, generatia a treia.

Laguna coupe costa 27.700 euro in varianta cu motor diesel de 2 litri, 150 CP si 28.500 euro in varianta cu motor pe benzina, 2 litri 170 CP. Coupe-ul este cel de-al treilea vehicul creat in programul Laguna 3, dupa sedan si break. Laguna coupe a fost prezentata la salonul auto de la Paris toamna trecuta, iar de atunci a fost lansata progresiv in Europa.

Conceptul care a prefigurat cel mai bine designul coupe-ului Laguna a fost Fluence, lansat la un eveniment din 2004.

Renault va aduce in tara in mai, versiunea hatchback restilizata a Clio 3, dar si varianta break. In plus, toate cele sase modele din noua generatie a gamei Megane (coupe, hatchback, break, sedan, Scenic si Grand Scenic), vor fi aduse in tara pe parcursul acestui an. Versiunile hatchback si coupe au fost prezentate in tara, iar preturile au fost comunicate.

Vanzarile totale ale Renault in Romania au scazut cu peste 30% anul trecut, spre 22.000 de automobile. Laguna si-a gasit aproape 700 de clienti. In primele doua luni ale anului curent vanzarile marcii franceze au scazut cu 64%, de la peste 3.100, la sub 1.200.