Producatorul francez de componente auto Heuliez, care construieste decapotabila Tigra pentru Opel, a fost pus sub protectie judiciara impotriva creditorilor si are sase luni pentru a gasi finantare si a incepe productia de masini electrice, in caz contrar fiind in pericol sa dispara, scrie L'Express. Heuliez a prezentat in 2007 la Geneva o versiune decapotabila a Logan MCV.

Compania cu 1.000 de angajati are nevoie de 40 de milioane euro si cauta parteneri pentru a se salva. Tribunalul comercial din Niort i-a dat ragaz pana la 15 octombrie pentru a gasi solutii.

Reprezentantii companiei au salutat decizia, spunand ca le da sansa sa inceapa lucrul pentru a se salva, intr-un nou context.

Proiectul pe care compania se bazeaza este construirea unui vehicul electric, din 2010, dar pentru proiect are nevoie de cateva sute de milioane de euro pe care i le poate furniza un partener.

Heuilez a produs peste 400.000 de masini in ultimii 20 de ani, in special cabriolete pentru Peugeot si Citroen, iar in prezent nu produce decat cateva zeci de masini Opel Tigra zilnic.

E interesant de stiut ca Heuliez a prezentat in 2007 la salonul auto de la Geneva un concept numit Logan Edelweiss, o versiune a MCV, prevazuta in partea din spate cu portiere verticale ce devin rampa de incarcare a obiectelor voluminoase. Acoperisul a fost si el inlocuit cu un pavilion textil retractabil electric, care culiseaza si transforma masina intr-o decapotabila.

Iata cateva imagini cu conceptul Logan Edelweiss de acum doi ani.